måndag 23 februari 2009

IT på Herdinnans förskolaHerdinnan är en förskola där informationstekniken är integrerad i all verksamhet. Titta in på Herdinnans hemsida och se vad som pågår i våra olika projekt:

Mitt liv på storbild
Familjen är det allra viktigaste. I alla fall i det foto- och språkprojekt som pågår på Herdinnans förskola i Malmö. Här får barn från ett år och uppåt ta kort på sina familjemedlemmar och sedan berätta om dem inför kompisarna vid en spännande bildvisning. SmartBoard, den interaktiva skrivtavlan, hjälper många att komma över sin nervositet.


Vi promenerar och fotograferar
Ett personlighetsstärkande teknik- och motorikprojekt
Varje fredag promenerar vi till en lekplats i vår närmiljö. Medan vi promenerar och leker är det fritt fram för de barn som önskar att använda vår digitalkamera ,en enklare modell inköpt för ändamålet. Efter promenaden skapar en av pedagogerna i arbetslaget en film av de digitala bilderna med hjälp av
Photo Story, som därefter läggs ut på vår hemsida. På måndagen veckan efter reflekterar barn och pedagoger tillsammans kring de bilder barnen har tagit. Detta gör vi genom att samla alla barn i vårt största rum där vi har vår SmartBoard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar